Vespers in de Advent

Dit jaar zijn er vespers op drie zondagavonden in de Oude Kerk, Benedendorpsweg 134 Oosterbeek om 19.00 uur. De vespers zijn op zondag 1 en 8 en 15 december a.s. Voorgangers zijn leden van de aangesloten kerken.Met het luisteren naar een Bijbellezing, een korte meditatie, samen bidden en het zingen van liederen gaan we op deze drie adventsavonden in oecumenisch verband op weg naar Kerstmis. Enkele musici verzorgen een muzikale meditatie.

De vierde vesper, zondagavond 22 december, heeft de vorm van een ‘Festival of Lessons and Carols’ Uitvoering: Projectkoor – Oosterbeek, o.l.v. Danny Nooteboom en organist Dick van der Meer. St. Bernulphuskerk – Utrechtseweg 129 Oosterbeek, 19.00 uur.

De Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze-Doorwerth-Heveadorp nodigt u van harte uit en wenst u goede inspiratie


75  jaar Market Garden 2019

Klik hier voor een meer informatie en afbeeldingen. De uitzending van Hart en Ziel met daarin de Airborne Pelgrimage is uitgezonden op 5 december, NPO 2, 16.10 uur.


Partner Airborne Region 

De Stichting Airborne Region ( www.airborne-region.nl ) wil de herinnering aan de Slag om Arnhem levend houden. Door te stimuleren te leren van lessen uit – het voorkomen van – oorlogen en conflicten in het belang van het verkrijgen en behouden van vrede en vrijheid. Om dat te kunnen doen staan drie belangrijke pijlers centraal: Herdenken, Beleven en Beseffen. Onder de titel Bezoek de Oude Kerk worden bezoekers gewezen op de rol die de kerk heeft gespeeld in de laatste dagen van de Slag om Arnhem. De Gemeente Renkum is bezig met het promoten van deze en tal van andere activiteiten in het kader van de 75e herdenking in september. @GemeenteRenkum


 Statenbijbel in ontvangst genomen

Op 6 juli 2019 hebben de Stichting Vrienden van de Oude Kerk en de PKN Gemeente Oosterbeek-Wolfheze met grote dankbaarheid een statenbijbel uit 1715 in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde in een kleine ceremonie in de consistoriekamer van de Oude kerk.

De bijbel is afkomstig uit de erfenis van de echtgenoot van mevrouw B. Couvret - Ploeg. Mevrouw is geboren in Oosterbeek in 1930 en gedoopt in de Nederlands Hervormde kerk in Oosterbeek. Toentertijd de enige Hervormde Kerk in Oosterbeek. Na goed over de toekomstige locatie voor de bijbel te hebben nagedacht heeft mevrouw gekozen voor de Oude Kerk die haar na aan het hart ligt.

Voor mevrouw was het van groot belang dat de bijbel op een plaats terecht zou komen die de waarde er van inziet en er voor kan zorgen dat meer mensen deze mooie bijbel kunnen zien. Over de wijze van tentoonstelling wordt nog nagedacht. De basis is de wens van mevrouw dat de mooie kaarten die onderdeel zijn van de bijbel getoond worden.