Op 6 juli 2019 hebben de Stichting Vrienden van de Oude Kerk en de PKN Gemeente Oosterbeek-Wolfheze met grote dankbaarheid een statenbijbel uit 1715 in ontvangst mogen nemen. Voor meer informatie klik hier.

Om de Bijbel veilig aan bezoekers te kunnen tonen ligt deze in een speciale vitrine.

  


75  jaar Market Garden 2019

Klik hier voor een meer informatie en afbeeldingen. De uitzending van Hart en Ziel met daarin de Airborne Pelgrimage is uitgezonden op 5 december, NPO 2, 16.10 uur.


Partner Airborne Region 

De Stichting Airborne Region ( www.airborne-region.nl ) wil de herinnering aan de Slag om Arnhem levend houden. Door te stimuleren te leren van lessen uit – het voorkomen van – oorlogen en conflicten in het belang van het verkrijgen en behouden van vrede en vrijheid. Om dat te kunnen doen staan drie belangrijke pijlers centraal: Herdenken, Beleven en Beseffen. Onder de titel Bezoek de Oude Kerk worden bezoekers gewezen op de rol die de kerk heeft gespeeld in de laatste dagen van de Slag om Arnhem. De Gemeente Renkum is bezig met het promoten van deze en tal van andere activiteiten in het kader van de 75e herdenking in september. @GemeenteRenkum