Oude Kerk Oosterbeek

Groepsrondleidingen

informatie groepsleidingen

De Oude Kerk in Oosterbeek bestaat er al meer dan duizend jaar en is daarmee de oudste dienstdoende kerk van Nederland.

Gebouwd in de tiende eeuw als een vroegmiddeleeuwse Romaanse kerk heeft het een lange geschiedenis achter de rug waarover veel te vertellen en te zien is.

Maar er is nog een verhaal. De kerk heeft een centrale plaats gehad gedurende de laatste dagen van de Slag om Arnhem in 1944. Binnen en in de buurt van de kerk was de rest van de Britse troepen verzameld gedurende de laatste dagen van de Slag en van hieruit zijn 2000 overgebleven militairen de Rijn overgestoken en ontsnapt aan de Duitsers.

Gedurende de zomermaanden is de kerk geopend op woensdag-, donderdag- en zondagmiddagen van een uur tot vier uur voor passanten waarvan velen langskomen en even stoppen om de kerk te verkennen.

Het is echter ook mogelijk om op afspraak gedurende het hele jaar de Oude Kerk te bezoeken door groepen. Dit kunnen uitstapjes van verenigingen, familie of vrienden gezelschappen zijn of bijvoorbeeld scholen. In een bestek van een uur krijgt een groep dan een inleiding en rondleiding van een ervaren gids.

Kosten voor rondleidingen zijn 3,50 euro per persoon met een minimum van 35 euro per groep. Bij meer dan 10 personen wordt het bedrag met 3,50 euro per persoon verhoogd.