Oude Kerk Oosterbeek

Huwelijksviering

Huwelijksviering

Trouwen in de Oude Kerk is een feest!  

Het eeuwenoude gebouw, met een wereldberoemde geschiedenis en gelegen op een prachtige plek in Oosterbeek is een sfeervolle locatie voor jullie huwelijksviering.

De Oude Kerk is ook aangewezen als een van de trouwlocaties in de gemeente Renkum. Meer informatie: Gemeente Renkum

Een huwelijksviering heeft een geheel andere waarde dan een echtverbintenis voor de burgerlijke stand, het geeft aan de relatie een eigen dimensie, in verbinding met een lange traditie. Binnen de protestantse kerkgenootschappen spreekt men niet van een kerkelijk huwelijk. In de kerk vraagt men om een zegen en beschouwt men het als een bevestiging van datgene wat eerder in het gemeentehuis heeft plaatsgevonden.         

De voorganger van de dienst met bevestiging en inzegening van het huwelijk kan de predikant van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze zijn. Bij huwelijken van mensen buiten de kerkgemeenschap en/of elders wonend “brengt” men zelf een voorganger naar eigen keuze mee. Qua muziek en aankleding van de kerkzaal is veel mogelijk, dit in elk geval na overleg met het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze.