Zondagactiviteiten in de Oude Kerk: Zin in zondag!

Een werkgroep organiseert in de zomer korte concerten en Taizé- vieringen op zondagmiddag van 17.00 uur – 17.30 uur. 

Zondag 4 juni zal het laatste half uur van de Kunstroute van 16:30-17:00 uur muziek klinken van Sébastiaan Stevens die improviseert op zijn Hang. Het is meer een informeel muziekmoment. Bezoekers mogen gedurende dit optreden gewoon binnenkomen.

 

Zondag 9 juli 17:00 uur speelt ensemble AtHok met elf muzikanten: 10 blazers en een pianist. Op het programma staan o.a. madrigalen van Maurenzio, klassieke klanken van Schubert en muziek voor de Cobla band van Ventura en Canaro.

 

Zondag 13 augustus 17:00 uur speelt organist Piet Cnossen uit Rheden werken van J.S. Bach en G.Fr. Händel. 

 

 Alle data zie onze agenda


 Vrijwilligers gezocht

In de Oude Kerk staan de gidsen de bezoekers steeds gastvrij te woord. Zij leiden bezoekers rond, proberen eventuele vragen te beantwoorden. Naast deze taken zijn er ook vrijwilligers welkom voor o.a. het bemensen van het winkeltje en om de films te laten zien. Er is altijd een ervaren gids in de buurt.

Omdat er meer menskracht nodig is om alles in goede banen te leiden en wij in september vaker geopend zijn zoeken we dringend naar nieuwe vrijwilligers. En ook als je uitsluitend in de maand september een paar middagen mee wilt helpen zijn we al heel blij, dus meld je aan en voel je van harte welkom!

Tel.06-57591764 of Mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..nl 


 

 Predikantenbord bijgewerkt

Eeuwenlang al hangen er grote zwarte borden in de Oude Kerk in Oosterbeek. Daarop staan in prachtige ‘gouden’ letters alle namen van voorgangers in de Hervormde Gemeente door de eeuwen heen, de eerste dateert uit de Middeleeuwen.  Deze borden hangen vrij hoog en normaal gesproken is het even turen om ze te kunnen lezen. Onlangs kwamen ze heel dichtbij omdat kunstenaar Albert Ziëck ze kwam ophalen. In zijn atelier in Renkum heeft Ziëck de laatste actuele tekst toegevoegd. Vanaf 1 mei, wanneer de kerk weer drie middagen per week open is voor bezoekers (woensdag, donderdag en zondag), is het resultaat te zien. U bent van harte welkom!