Vrijwilligers gezocht

In de Oude Kerk doen de gidsen hun best om: rekening houdend met de coronaregels, bezoekers gastvrij te woord te staan.
Omdat er meer menskracht nodig is om alles in goede banen te leiden en wij in september vaker geopend zijn zoeken we dringend naar nieuwe vrijwilligers.
Je behoeft dan niet "te gidsen", maar helpen met gasten ontvangen/wegwijs te maken, het bemensen van het winkeltje en de films te laten zien. Er is altijd een ervaren gids in de buurt.
En ook als je uitsluitend in de maand september een paar middagen mee wilt helpen zijn we al heel blij, dus meld je aan en voel je van harte welkom!

Tel.06-57591764 of Mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..nl 


Predikantenbord bijgewerkt

Eeuwenlang al hangen er grote zwarte borden in de Oude Kerk in Oosterbeek. Daarop staan in prachtige ‘gouden’ letters alle namen van voorgangers in de Hervormde Gemeente door de eeuwen heen, de eerste dateert uit de Middeleeuwen.  Deze borden hangen vrij hoog en normaal gesproken is het even turen om ze te kunnen lezen. Onlangs kwamen ze heel dichtbij omdat kunstenaar Albert Ziëck ze kwam ophalen. In zijn atelier in Renkum heeft Ziëck de laatste actuele tekst toegevoegd. Vanaf 1 mei, wanneer de kerk weer drie middagen per week open is voor bezoekers (woensdag, donderdag en zondag), is het resultaat te zien. U bent van harte welkom!

        


24 april a.s. Concert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet speelt muziek van de CD: Wunderhorns

Weer terug in de Oude Kerk! Nu de coronamaatregelen niet meer van kracht zijn kunnen er weer concerten zijn op de vaste locatie van de Culturele Stichting de Oude kerk. 

Over het album Wunderhorns schreef De Volkskrant: "Het Concert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet weet wel raad met de ongekende rijkdom aan kleur en emoties van Mahler" en het NRC Handelsblad schreef: "De vier klarinettisten bereidden van alle Mahler-ingrediënten een album dat smaakt naar meer"

De kerk is open vanaf 15.00 uur. Aanvang concert: 15.30 uur

Meer informatie: website Culturele Stichting Oude Kerk

 


 


Zondagmiddagactiviteiten in de Oude Kerk

In de zomer van 2018 is een werkgroep gestart met het organiseren van korte concerten en Taizé- vieringen op zondagmiddag in de Oude Kerk van 17.00 uur – 17.30 uur. Na de coronapauze is de werkgroep dit weer gaan oppakken.

Concerten zijn er op 8 mei, 12 juni, 10 juli en 14 augustus.

Taizévieringen zijn er op 26 juni, 24 juli en 28 augustus.

Op 8 mei: Een uitvoering van Pergolesi’s Stabat Mater in een bewerking van J.S.Bach. (toegang gratis/vrijwillige bijdrage)