Vrijwilligers gezocht

In de Oude Kerk doen de gidsen hun best om: rekening houdend met de coronaregels, bezoekers gastvrij te woord te staan.
Omdat er meer menskracht nodig is om alles in goede banen te leiden en wij in september vaker geopend zijn zoeken we dringend naar nieuwe vrijwilligers.
Je behoeft dan niet "te gidsen", maar helpen met gasten ontvangen/wegwijs te maken, het bemensen van het winkeltje en de films te laten zien. Er is altijd een ervaren gids in de buurt.
En ook als je uitsluitend in de maand september een paar middagen mee wilt helpen zijn we al heel blij, dus meld je aan en voel je van harte welkom!

Tel.06-57591764 of Mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..nl 


Zondagmiddagactiviteiten in de Oude Kerk: Zin in zondag!

Een werkgroep organiseert in de zomer korte concerten en Taizé- vieringen op zondagmiddag van 17.00 uur – 17.30 uur. 

Laatste concert van deze zomer is op 14 augustus.

Laatste Taizéviering  28 augustus.

Op 14 augustus treedt op Vocaal Ensemble Amusing. Verrassende driestemmige muziek van de middeleeuwen tot de 21e eeuw. 


 Predikantenbord bijgewerkt

Eeuwenlang al hangen er grote zwarte borden in de Oude Kerk in Oosterbeek. Daarop staan in prachtige ‘gouden’ letters alle namen van voorgangers in de Hervormde Gemeente door de eeuwen heen, de eerste dateert uit de Middeleeuwen.  Deze borden hangen vrij hoog en normaal gesproken is het even turen om ze te kunnen lezen. Onlangs kwamen ze heel dichtbij omdat kunstenaar Albert Ziëck ze kwam ophalen. In zijn atelier in Renkum heeft Ziëck de laatste actuele tekst toegevoegd. Vanaf 1 mei, wanneer de kerk weer drie middagen per week open is voor bezoekers (woensdag, donderdag en zondag), is het resultaat te zien. U bent van harte welkom!