Covid-19, uw bezoek aan de Oude Kerk:

* Mondkapjes zijn niet langer verplicht. De standaard hygiëneregels blijven van toepassing. Mocht je je veiliger voelen door het dragen van een mondkapje of faceshield, dan mag dat uiteraard. 

* De 1,5 meter-regel is ook in de kerk van toepassing.

* Wilt u een kerkdienst bezoeken: kijk hier voor informatie: website PKN gemeente Oosterbeek-Wolfheze

* Ontsmet uw handen bij binnenkomst 


Lintje uitgereikt aan Voorzitter van  De Oude Kerk te Oosterbeek.

Op 26 augustus 2021 kreeg de voorzitter van de Stichting Vrienden van De Oude Kerk Diny Brouwer - Eising van Burgemeester Agnes Schaap te horen dat zij op 28 augustus 2021 een Koninklijke onderscheiding
zou krijgen voor het vele werk wat zij voor De Oude Kerk doet en heeft gedaan. Met hart & ziel stelt zij zich altijd beschikbaar voor De Oude Kerk en mede door haar daadkracht  is de Oude Kerk een begrip geworden de omgeving. 

Afgelopen jaar werd de aan-lichting van De Oude Kerk verbeterd en is het dak van de consistorie vernieuwd. Het voorgaande werd betaald uit een grote gift en door de opbrengsten uit de openstelling en het gidsenwerk. 

  

 Dini Brouwer wordt in de bloemetjes gezet vanwege haar koninklijke lintje.


 Vrijwilligers gezocht

In de Oude Kerk doen de gidsen hun best om: rekening houdend met de coronaregels, bezoekers gastvrij te woord te staan.
Omdat er meer menskracht nodig is om alles in goede banen te leiden en wij in september vaker geopend zijn zoeken we dringend naar nieuwe vrijwilligers.
Je behoeft dan niet "te gidsen", maar helpen met gasten ontvangen/wegwijs te maken, het bemensen van het winkeltje en de films te laten zien. Er is altijd een ervaren gids in de buurt.
En ook als je uitsluitend in de maand september een paar middagen mee wilt helpen zijn we al heel blij, dus meld je aan en voel je van harte welkom!

Tel.06-57591764 of Mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..nl 


 Bloemenkinderen van 1945 in de Oude Kerk.

Maandagmorgen 24 augustus 2020 komen Wim van Zanten, Henk Hobé, Ger Buist-Blik en Janny Harmsen-Derksen de Oude Kerk inlopen. Ze komen bij elkaar op verzoek van emeritus aalmoezenier Bert Hes die betrokken is bij de grote herdenkingen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

Dit keer is RTV Arnhem aanwezig om van deze Bloemenkinderen hun verhalen, hun herinneringen aan de gebeurtenissen direct na de gevechten tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 vast te leggen. Zij stonden als jonge kinderen met hun hoofd nog vol van wat zich afgespeeld had voor hun ogen, met bloemen bij de graven van hen die gesneuveld waren voor onze vrijheid.

Bij binnenkomst in de kerk kijken ze rond en geven aan dat het híer zijn rust geeft: hier ben ik gedoopt, belijdenis gedaan, getrouwd en mijn kind is hier ook gedoopt, vertelt één van hen. Voor nog twee Bloemenkinderen geldt dat ze er gedoopt, belijdenis gedaan hebben en getrouwd zijn in deze Oude Kerk te Oosterbeek.

De interviews worden in het Koor van de kerk afgenomen. In de consistoriekamer wachten de anderen terwijl daar ook hun verhalen loskomen. Na afloop valt de opmerking dat ook zij heel benieuwd zijn naar wat de ander heeft verteld. Dat zijn wij ook: vier moedige mensen die terug willen gaan in hun herinneringen om ze met ons te delen. Hun getuigenis laat ons nadenken waarom we hier in vrede leven.

De uitzendingsdatum is nog niet bekend.


Statenbijbel ten toon gesteld.

Op 6 juli 2019 hebben de Stichting Vrienden van de Oude Kerk en de PKN Gemeente Oosterbeek-Wolfheze met grote dankbaarheid een statenbijbel uit 1715 in ontvangst mogen nemen. Voor meer informatie klik hier.

Om de Bijbel veilig aan bezoekers te kunnen tonen ligt deze in een speciale vitrine.


75 jaar Market Garden 2019

Klik hier voor een meer informatie en afbeeldingen.


Partner Airborne Region

De Stichting Airborne Region ( www.airborne-region.nl ) wil de herinnering aan de Slag om Arnhem levend houden. Door te stimuleren te leren van lessen uit – het voorkomen van – oorlogen en conflicten in het belang van het verkrijgen en behouden van vrede en vrijheid. Om dat te kunnen doen staan drie belangrijke pijlers centraal: Herdenken, Beleven en Beseffen. Onder de titel Bezoek de Oude Kerk worden bezoekers gewezen op de rol die de kerk heeft gespeeld in de laatste dagen van de Slag om Arnhem. De Gemeente Renkum is bezig met het promoten van deze en tal van andere activiteiten in het kader van de 75e herdenking in september. @GemeenteRenkum