Oude Kerk Oosterbeek

Welkom Oude Kerk

Welkom bij de Oude Kerk Oosterbeek

Eén van de oudste kerken van Nederland ligt op een schilderachtige locatie langs de uiterwaarden van de Nederrijn in Oosterbeek.

De kerk is een van de locaties van de PKN Gemeente Oosterbeek – Wolfheze. Niet meer in gebruik voor de wekelijkse zondagdienst, maar wel voor kleine vieringen zoals uitvaarten en huwelijken . In de Advents- en 40-dagentijd en in de Stille Week voor Pasen zijn er (vesper)diensten, deze en andere bijzondere diensten en activiteiten worden vermeld in de agenda op deze site.

De Oude Kerk is een Rijksmonument, architectonisch interessant en heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Voor de Airborne veteranen en hun nazaten was en is de kerk een pelgrimsoord.

De sereniteit die het gebouw uitstraalt, mede door de ligging, maakt het zeer geliefd als trouwlocatie. Voor informatie t.a.v. de mogelijkheden rond huwelijksceremonies klikt u hier voor het formulier.

Door de goede akoestiek is de kerk uitermate geschikt voor concerten. Er is een vleugel, een kistorgel en een kerkorgel aanwezig. Het gebouw is, na de renovatie in 2014, rolstoel toegankelijk. De kerkzaal kan, evenals de consistorie, gehuurd worden voor lezingen, boekpresentaties en bedrijfsbijeenkomsten.

In de directe omgeving van de kerk is voldoende parkeergelegenheid, ook is er een bushalte op 50 meter van de kerk.